Groep 3

Groep 3 is voor veel kinderen, en ook voor veel ouders, een spannend jaar. Kinderen voelen zich ineens geen kleuter meer en voelen heel goed aan dat er iets gaat veranderen. Ze gaan leren lezen en rekenen. Ze gaan zich echt groot voelen. 

Groep 3 is de groep waarin leren lezen, leren schrijven en leren rekenen centraal staan. Het lijkt ieder jaar weer een wondertje, maar al heel snel na de kerstvakantie kennen de kinderen alle letters en kunnen ze helemaal zelfstandig een boekje lezen. Wij gebruiken in groep 3 de methode ‘Lijn 3’, waardoor we de letters aan de hand van aantrekkelijke thema’s. Elke geleerde letter wordt ook direct keurig tussen de lijntjes geschreven. Ook al doen volwassenen en kinderen veel op de computer, schrijven blijft een belangrijke vaardigheid. Het leren lezen gaat sneller als je daarnaast ook veel schrijft. 

    

In groep 3 maken we ook een start met het maken van echte sommetjes. We leren de sommetjes tot tien uit het hoofd en we leren ook hoe je sommen boven de tien op kunt lossen. Daarnaast hebben we veel aandacht voor de getallenlijn tot 100.  
De kernwaarden van onze school zijn ‘elkaar helpen’, ‘leren met plezier’ en ‘lekker actief’. Ook in groep 3 vormen deze natuurlijk de basis van ons onderwijs. De kinderen werken vaak in groepjes zodat ze goed leren samenwerken. We stimuleren dat de kinderen elkaar helpen als ze ergens alleen niet uitkomen. Bijvoorbeeld door het te vragen en overleggen met je schoudermaatje. Tijdens de lessen komen we regelmatig in beweging. Zo kunnen we bijvoorbeeld letters en woorden wandelend lezen of we gaan buiten getallen springen, zodat we de getallenlijn op een leuke manier goed in ons hoofd krijgen. Door veel te bewegen tijdens de les zijn de kinderen vaak meer betrokken en hebben ze meer plezier. Dit zorgt ervoor dat ze de lesstof gemakkelijker kunnen onthouden.    

  
 
Wij staan klaar voor de kinderen in groep 3. De groep waarin wondertjes lijken te gebeuren. De groep waarin uw kind ineens geen kleuter meer is, maar zich groot voelt. U zult zien dat er in groep 3 een wereld opengaat voor uw kind!  
Cookie instellingen