Vakroute

Kindontwikkelcentrum De Rank heeft als doel om onderwijs aan te bieden dat precies past bij wat de leerlingen nodig hebben. Daarom hebben wij elke woensdag vakroute om de leerlingen verschillende activiteiten die bij hun eigen niveau passen aan te bieden. Het gaat hierbij om leerlingen die echt gebaat zijn bij praktisch leren. Deze leerlingen werken graag met hun handen, ze leren door het te doen. Met de Vakroute willen we deze leerlingen uit de groepen 7 en 8 extra stimuleren door praktijkgerichte opdrachten te geven. Hierdoor worden de leerlingen extra gemotiveerd. Ze leren hier niet alleen veel van, maar maken ook een mooie persoonlijke groei door.  

De Vakroute vindt iedere woensdag plaats. Op school wordt er gewerkt aan uitdagende projecten. Sinds dit schooljaar hebben we in een lokaal een echte keuken, waar de kinderen werken met het project Superchef. Een ervaren chef-kok die komt bij dit project met de kinderen koken. Samen met de kinderen maakt zij gezonde en lekkere gerechten. De kinderen werken ook in de zelf aangelegde moestuin op school en werken aan andere projecten: er zijn pepernoten gebakken met groep 2/3 waarbij de leerlingen van de Vakroute alles zelf voorbereiden (recept zoeken en boodschappenlijst maken) en er wordt een insectenhotel gemaakt.

Daarnaast gaan de leerlingen één keer in de maand naar het Vakcollege. Daar werken afwisselend op de afdelingen economie & ondernemen, zorg & welzijn en techniek. In elke les staan leuke en uitdagende opdrachten centraal, waardoor de kinderen hun praktische vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. 

Kortom, de Vakroute maakt de woensdag voor deze leerlingen extra interessant en leerzaam, waarbij praktijk en leren samengaan. 

Cookie instellingen